Omgeving

Over "De Krieckaert"


"Neeltjes huisje" is gelegen in het kleinschalige chaletpark "De Krieckaert" in Lanaken, vlakbij de Nederlandse grens. Het park bevindt zich in een bosrijke omgeving, grenzend aan nationaal park Hoge Kempen. Een gezellige taverne, speeltuin voor de kleinsten, een petanquebaan en een weide met hertjes, "De Krieckaert" heeft het allemaal. Wie nood heeft aan ontstressen en wilt ontwaken met het gefluit van vogeltjes, is hier helemaal aan het juiste adres. 

Gellik


"Neeltjes huisje" is gelegen in Gellik, een deelgemeente van Lanaken. Op wandelafstand van "De Krieckaert" vind je een apotheker, kleine supermarkt, frituur en enkele eetgelegenheden. Je kan er ook fietsen of wandelen aan het Albertkanaal. 


Op www.lanaken.be vind  je info over de toeristische bezienswaardigheden, waaronder de waterburcht op domein Pietersheim, 1 van de 6 toegangspoorten tot park Hoge Kempen.

Op een steenworp van "De Krieckaert" ligt Oud-Rekem, dit kleine dorpje werd in 2008 door Toerisme Vlaanderen uitgeroepen tot "Het mooiste dorp van Vlaanderen",  dus zeker het bezoeken waard. 

Shoppen en toerisme


Ook voor wie graag shopt is "Neeltjes huisje" de ideale uitvalsbasis. Op een kwartier rijden vind je Maasmechelen Leasure Village, een merkenparadijs waar je koopjes kunt doen door de permanente outletprijzen. "Neeltjes huisje" bevindt zich vlakbij de Nederlandse grens en het bruisende Maastricht met zijn talrijke pleintjes, smalle steegjes, toffe winkeltjes en cafeetjes. Voor wie toch liever in België blijft, bezoek zeker Hasselt dat op 25 minuten ligt van het huisje. Kuier langs de haven van de blauwe Boulevard of verken de charmante binnenstad. Breng zeker ook een bezoek aan het jenever- en modemuseum. En ook Duitsland is vlakbij. Ga eens naar een typische kerstmarkt in Aken of bezoek er de Dom, hij is prachtig maar ook het kleine kerkje ertegenover zal je weten te verrassen.


Wandelen en fietsen


Voor wie graag fietst of wandelt, is nationaal park HogeKempen een waar paradijs. Het uitgestrekte natuurgebied heeft voor elk wat wils. Toegangspoorten Pietersheim, Lieteberg en Terhills bevinden zich vlakbij het vakantiepark. Meer info vind je op www.nationaalparkhogekempen.be. 


Je vindt er ook wandelingen die toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Voor wie graag fietst is er "fietsen door het water", vlakbij Bokrijk en "fietsen door de heide" in Zutendaal. "Door de bomen" fiets je iets verder, in Hechtel-Eksel.

Toeristische informatie


In het huisje vind je een rekje met uitgebreide toeristische informatie en ook een kaart met de populairste fietsroutes.