Veel gestelde vragen

1. Zijn huisdieren toegelaten in "Neeltjes huisje"?

Nee, huisdieren zijn niet toegelaten in "Neeltjes huisje", assistentiehonden en blindegeleidehonden zijn vanzelfsprekend welkom. We verwachten wel dat het huisje en de tuin proper worden achtergelaten.2. Welke faciliteiten zijn aanwezig in het huisje?

Hierop vind je een antwoord in rubriek "Het huisje", bovenaan in het menu. Verder voorzien wij een flesje (75 ml) shampoo, douchegel en afwasmiddel. Een spons, vaatdoek en 2 keukenhanddoeken zullen ook aanwezig zijn, net als 1 keuken- en WC rol.


3. Hoe werkt de Tillift, indien ik daar gebruik van wil maken?

Wie gebruik wilt maken van onze Handimove plafondlift, moet dit vooraf melden. Wij zorgen dan dat de afstandsbediening klaar ligt bij aankomst en dat de batterij voldoende is opgeladen. Laat ons zeker weten naar wat je voorkeur uitgaat: de tilbeugel of het juk met tildoek. Opgelet: het tildoek moet je zelf meebrengen om hygi├źnische redenen. Voor wie geen gebruik maakt van de tillift, wordt de beugel verwijderd. 


4. Hoe krijg ik toegang tot Neeltjes huisje?

Wij werken met een sleutelkluis. Aan de vooravond van je verblijf krijg je een uitgebreide wegbeschrijving en de locatie en code van de sleutelkluis. Na je verblijf steek je de sleutel terug in de kluis.


5. Waarom heeft Neeltjes huisje geen toegankelijkheidslabel? 

De aanpassingen die de eigenaars konden uitvoeren, hebben ze uitgevoerd. Maar niet het volledige huisje voldoet: in de keuken zijn geen aanpassingen gebeurd, de deuren hebben een normale breedte, stopcontacten staan op normale hoogte en niet overal is de draaicirkel ruim genoeg. Hierdoor voldoet het huisje niet aan de juiste vereisten voor een toegankelijkheidslabel. Alle vereiste aanpassingen waren gewoonweg niet mogelijk. Het is de keuze van de eigenaars geweest om de charme en authenticiteit van het huisje te respecteren. Maar al te vaak geven toegankelijke vakantieverblijven een klinische indruk en dat wilden de verhuurders vermijden. Maar zeg nu zelf: een tillift aan het plafond, dat vind je toch niet vaak? *knipoog* Het is aan de huurder om uit te maken of de aanpassingen voldoende compatibel zijn met zijn/haar handicap.